Сарапшы тауықтың қандай бөліктерін жеуге болмайтынын атады

0

Тауық етінен жасалған тағамдар өте танымал. Алайда, бұл құстың кейбір бөліктерін тамақ үшін пайдаланбаған дұрыс екенін бәрі біле бермейді.

Тауықтың ең қауіпті бөлігі — оның ішкі мүшелері.

«Егер кейбір паразиттер тауыққа түсіп кетсе немесе ол қандай да бір химиялық заттармен толтырылса, ең алдымен ішкі органдар зардап шегеді. Ең қауіпсізі — төс еті», — деді тамақтану маманы, аспаз және блогер Сергей Синицын Sputnik радиосына.

Етті қажетсіз заттардан тазарту үшін максималды термиялық өңдеуге жүгіну керек.

Тауықты қалай дұрыс дайындау керек

Тауық еті кем дегенде екі рет қайнатылуы керек: бірінші рет — бірнеше минут және сорпаны ағызып, содан кейін ұзақ уақыт пісіріңіз, сонда ол тамақтану үшін мүмкіндігінше қауіпсіз болады. Тауық етін қуыру, оны пісіру, қайнату әр адамның өз қалауымен болады, бірақ паразиттер мен антибиотиктердің тұтас тобы туралы алаңдамау үшін алдымен тауықты дайындауға кеңес беремін дейді маман.