Диабет диетасы: қандағы қантты көбейтетін көкөністер аталды
2 типті қант диабетінде белгілі бір диетаны ұстану арқылы қандағы қант деңгейінің тұрақты болуы өте маңызды. Әдетте көкөністер кез-келген дұрыс тамақтанудың маңызды бөлігі деп саналады, бірақ осы санаттағы кейбір тағамдар қандағы қант деңгейін жоғарылататыны анықталды.
2 типті қант диабеті ұйқы безінен инсулин секрециясының жеткіліксіздігін көрсетеді немесе ол шығаратын инсулин жасушаларға сіңбейді. Инсулин — бұл қандағы қант деңгейін реттейтін гормон. Бақыланбаған қандағы қант өз кезегінде дененің барлық мүшелеріне жойқын әсер етуі мүмкін.
Адам тұтынатын тағамдардың гликемиялық индексі қандағы қантқа тікелей әсер етеді, деп жазады Daily Express . Эдвард VII ауруханасының қант диабеті және эндокринологы, доктор Ральф Абрахамның айтуынша, көптеген адамдар күнделікті тұтынатын кейбір көкөністерде гликемия индексі жоғары болады.
«Қызанақ пен картоп әдетте гликемиялық индексі жоғары деп саналады, ал тәтті картоптың дәмі тәтті болса, гликемиялық индексі төмен болады», — деп түсіндірді дәрігер. Сонымен қатар, ол қызанақтың қант құрамы бойынша әр түрлі болуы мүмкін екенін түсіндірді, сондықтан қызанақтың алуан түрлілігі мен оның жетілу дәрежесін ескеру қажет.