Халық емі: Іш қатқан кезде не істеу керек?


1. Бұрыш, жалбыз (мята перечная), андыз (девясил), қара жеміс (жестер) шөптерінен бір ас қасықтан алып, оған қалақай шөбі мен тасшүйгін шөбінің тамырын ұнтақтап қосып (2 ас қасық), 1 литр суға 10-15 минут қайнатады. Бір күн тұрғызған соң науқасқа күніне 3 рет 30 грамнан береді.
2. Екінші шипашақ: мыңжапырақ (тысячелистник), апис, қаражеміс жемістерінен 2 ас қасықтап алып, жақсылап ұнтақтап, араластырады, оны жарты литр суға салып, шай тәріз- дес демдейді. Осы қоспаны науқасқа 3 рет тамақтан жарты сағат бұрын 30 грамнан ішкізеді. Егер бұл шөптер үйіңізде болмаса, оларды дәріханалардан не базардан дәрілік шөптер сататын адамдардан алуы-ңызға болады.
Дереккөз: Reactor
http://inform.kz