Диетологтар жаңадан сығылған шырындардың қауіптілігі туралы ескертті — Қазақстан жаңалықтары
Бүтін жемісті шырынға айналдырғаннан кейін, өнім витаминдер мен талшықтарды жоғалтып қана қоймайды, тіпті денсаулыққа қауіпті болады. Бұл туралы америкалық тамақтану және диетология академиясының мамандары ескертті, деп жазады Stan.kz ақпараттық агенттігі.
«Жаңа сығылған шырын қандағы қант деңгейін драмалық масштабқа дейін күрт көтеріп жібереді. Ал, бүтін жеміс мұндай нәтиже бермейді», — деді диетолог Робин Форутан.
Оның айтуынша, бір қараған тартымды көрінетін жеміс шырындары құрамында қант болғандықтан «құнарландырылған калория көзі» болып табылады.
Бұл жағдайда шырын көкөністерден, әсіресе сәбізден және қызылшадан жасалған болса да, қауіптілігі азаймайды. Форутан 110 грамнан астам жаңа сығылған шырынды бір демде ішпеуді ескертті.
Диетелогтың сөзінше, мұндай сусындардың тұрақты тұтынылуы қант диабетін тудыруы мүмкін.
Stan.kz сайтын Telegram арқылы оқыңыз. Арнамызға жазылыңыз.
stan.kz