«Тамаққа тұзды өзі қосады»: Жапонияда ерекше қасық жаппай сатылымға шықпақ

0

Жапонияда ерекше электронды қасық жаппай сатылымға шықпақ.

Қасықтың артықшылығы сол, тамаққа көп тұз қоспай-ақ тұздың дәмін келтіреді. Қасық тамақтың дәмін өзгертетін натрий ионының молекулаларын қалыптастыра алады екен.

Жапон ғалымдары бұл қасықтың пайдасы көп дейді. Адамдар күнделікті өмірде тамаққа тұзды тиісті нормадан көп мөлшерде пайдаланады. Салдарынан түрлі дертке шалдығуы мүмкін. Ал арнайы қасық барлығын реттеп отырады. Жапонияда қарттар тұзды тиісті мөлшерден екі есе, ал жастар үш есе көп қолданады.

Фото: electricsalt.shop.kirin.co.jp