Белгілі диетолог қандай тағамдарда ақуыз көп екенін айтты
Белгілі диетолог қандай тағамдарда ақуыз көп екенін айтты
Белгілі диетолог Светлана Фус қандай өнімдерде ақуыз көп екенін айтты.
«Ақуыз біздің ағзамызға өте қажет. Ол органдарды, гормондар мен ферменттерді жаңартып отырады. Ет, балық, тауық, ірімшік пен жұмыртқада ақуыз көп. Сояда, жармалар мен картопта бар»-дейді.
«Ақуыз біздің ағзамызға өте қажет. Ол органдарды, гормондар мен ферменттерді жаңартып отырады. Ет, балық, тауық, ірімшік пен жұмыртқада ақуыз көп. Сояда, жармалар мен картопта бар»-дейді.
Ал адамға күніне 1 кг салмаққа 1 г ақуыз қажет. Яғни күніне орташа есеппен адам 60-70 г тұтынуы тиіс.
Дереккөз: Сегодня
http://inform.kz