Массагеттен мәзір: Асқабақ уылдырығы
Күз-қыс мерзімінің қолжетімді көкөністерінің бірі – асқабақ. Асқабақтың адам ағзасына пайдасы мол. Одан түрлі тағамдар жасауға болады. Солардың бірі – асқабақ уылдырығы. Мұндай көкөністі икраны нанға жағып жесеңіз, өте тойымды болады әрі тәбетті ашады. Оны дүкеннен сатып алғанша, үйден оңай дайындалатын түрін жасап көріңіз.
Қажетті азық-түліктер:
— 800 г асқабақ;
— 1 үлкен пияз;
— 1 ас қасық томат;
— 1 шай қасық тұз;
— 1 шай қасық қант;
— 1 ас қасық сірке суы;
— қалауыңызға қарай қара бұрыш;
— ақжелкен немесе аскөк;
— 1 сарымсақ тілшесі.
Пиязды ұсақтап тураймыз.
Асқабақты үккіштен өткіземіз.
Табаға аздап май құйып, пиязды қуырамыз.
Оған асқабақты салып, қайта-қайта араластырып тұрып, 10 минуттай қуырамыз.
Оған томат, туралған ақжелкен (аскөкті) және сарымсақ саламыз.
Одан соң тұз, қара бұрыш, қант салып және сірке суын құйып, барлығын араластырамыз. 5 минуттан соң отты сөндіреміз. Уылдырық дүкендікіндей біртекті болғанын қаласаңыз, блендермен езіп алуға болады.
Асқабақ уылдырығы дайын!