Көп шар үрлеудің ең оңай əдісі
Сіркесуына (уксус) бір шымшым ас содасын қосып, шарды бөтелкенің аузына кигізіңіз.
Тəжирибиені жасау үшін Сізге: бір шай қасық ас содасы, лимонның суы, үш тамақ ішетін қасықпен сіркесу, шар, изолента, стакан мен бөтелке жəне воронка керек.
1) Бөтелкеге су құйып оған бір шай қасық ас содасын қосып араластырамыз.
Тəжирибиені жасау үшін Сізге: бір шай қасық ас содасы, лимонның суы, үш тамақ ішетін қасықпен сіркесу, шар, изолента, стакан мен бөтелке жəне воронка керек.
1) Бөтелкеге су құйып оған бір шай қасық ас содасын қосып араластырамыз.
2) Жеке ыдысқа лимон шырыны мен 3 ас қасық сіркесуын араластырып, воронканың көмегімен бөтелкеге құямыз.
3) Шарты тез бөтелкенің басына кигіземіз де изолентамен мықтап ораймыз. Не болып жатқанын қараңыз!
Ас содасы мен лимон шырыны химиялық əсер беріп, көмірқышқыл газ бөліп шарды үрлеуге ықпал етуде.
2 тəсіл:
Бөтелкеге жарты стакан сіркесуын құйып, шарға 5 ас қасық себіңіз. Ас содасы бөтелкеге төгілетіндей етіп шарды бөтелкенің тамағына кигізіңіз.
Ас содасын сіркесуға қосқанда көмірқышқыл газы бөлінеді. Сол газ шарды үрлейді.