Тамақтану физиологиясы слайд,презентация
Тамақтану физиологиясы слайд,презентация
Адамның күнделікті тамағында белок мөлшері 30%тен кем болмағаны жөн.Белок-қуат қоры.1г белок тотықса,денеде 4.1ккал,яғни 17.17 к.джоуль жылу пайда болады. Ағзада қорытылып сіңірілген ас энергия көзі болып табылады,ал энергия бұлшық еттердің жұмысына,ағзада температураның қалыпты сақталуына және адамның жасушалары мен мүшелерінің пайда болуын қамтамасыз ететін жасушалардың жаңаруына себепші болады. Әр адам күніне қанша эергия жоғалтса,сонша энергия алу керек,ол ағзадағы энергетикалық тепе теңдіктің сақталуын қамтамасыз. Егер адам энергетикалық шығынның орнын толтыратын калория алмаса ,онда жүдеулік болады. Егерде ағзаға тамақ арқылы түскен эергия,энергетикалық шығынынан көп болса,онда семіздік болады.