Хирургиялық науқастардың тамақтануы слайд,презентация

0

Хирургиялық науқастардың тамақтануы слайд,презентация

 

 

Тамақтану — тірі организмнін, негізгі физиологиялық қажеттілігінің бірі болып табылады. Азықпен адам жалпы тіршілікке қажетті белок, май, көмір, сутегі, минералды тұз, су, витаминдер мен тканьдарды қалпына келтіруге, энергия шығынын және организмнің қажетте-рін толтыруға арналған басқа да заттар алады. Осы заттардын, бәрі күрделі алмасу процесіне түсіп, ыдырай-ды да, организмнен шығарылады. Белок, май мен көмір сутегі тотыкданда энергия шығарады, ол калориямен елшенеді. 1 г белок — 4,1 ккал, 1 г май—9, 3 ккал, 1 г көмірсутегі — 4, 1 ккал бөліп шығарады. Азык калориялығы арнайы таблица бойынша есептеледі. Дені сау адам түрлі тағам ішкен кезде тәулігіне 3000-ден 3100-ге дейін ккал алады. Дененің салмағын арттыру үшін калориясы мол тағамдар, ал салмағын кеміту үшін калориясы төмен та- ғамдар ішу қажет.

 

  

 

Рахмет ретінде жарнамалардың біреуін басуды сұраймын!