Хирургиялық бөлімдегі науқастардың тамақтануы слайд,презентация
Хирургиялық бөлімдегі науқастардың тамақтануы слайд,презентация
Азықта адам тіршілікке қажетті белок, май, көмірсу, сутегі, минералды тұздар, су, витаминдер мен организмнің қажеттерін толтыруға арналған басқа да заттар болуы керек;
Емдік тамақтану адамның жынысына, жасына, салмағы, бойына, жұмсалатын күш ұуатына байланысты сәйкес болу керек;
Стационарда жатқан сырқатқа арналған тағамның колориясы дене еңбегімен шұғылданбаған адамдарғақойылатын талаптан аспауы тиіс;
Тамақтың толық жарамдылығы, алуан түрлілігі және орынды тамақтануы қадағалануы тиіс;
Тамақтың толық залалсыздығын қамтамасыз ету керек;
Тамақты белгілі уақытта қабылдау керек;
Дене салмағын арттыру үшін колориясы мол тағамдар, ал кеміту үшін колориясы төмен тағамдар қабылдауы керек;