Балық және балық өнімдерін алу технологиясы слайд,презентация

0

Балық және балық  өнімдерін алу технологиясы слайд,презентация

 

 

Балық еті –дәмділігі мен жұғымдылығы жағынан еттен кем емес, ал сіңімділігі жағынан одан асып түсетін ас.Балықтар класқа, подкласқа, отрядқа, тұқымдастарға ,түрлерге бөлінеді. Балықтардың осетр тұқымастар, лосось тұқымдастар, сельд тұқымдастар, карп тұқымдастар, окунь, треска , камбала ,скумбирия тұқымдастары т.б деп бөлінеді.Сонымен қатар балыққа жатпайтын теңіз өнімдері де бар.Бұл өнімдерден өңделген тауарлар шығарады.Өндірістік  балықтарды сүйекті,сүйекті-сіңірлі және сіңірлі деп бөледі.Мекендеу аймағына байланысты балықтарды теңіз,мұхит балықтары, тұщы су балықтары деп ,ал размеріне байланысты ірі,орташа және ұсақ балық деп бөледі. Балық өте құнды тағамдық шикізат. 

 

  

 

Рахмет ретінде жарнамалардың біреуін басуды сұраймын!