Ұтымды тамақтану слайд,презентация
Ұтымды тамақтану слайд,презентация
Вегетериандылық – бұл альтернативті көзқарастың ең көне түрлерінің бірі. Негізіне тамақтанудан жануар текті өнімдерді алып тастау жатады. Тамақтануға тек өсімдік текті өнімдер пайдаланылады. Мұндай жолды ұстанудың оң жағы атеросклерозбен ауыру қатері азаяды және артериялық қан қысымы қалыпқа келеді, ішектің ісік аурулары сирек кездеседі. Өттің жүруі жақсарып, бауыр жұмысы жеңілдейді, басқа да оң жақтары бар. Бірақ көптеген зерттеушілер пікірі бойынша, тек қана өсімдік текті қоректенуде, яғни қатаң бұл дегеніміз вегетерианды ұстанғанда ағзаның қалыпты жұмысы үшін қажет құнды ақуыздар, қаныққан май қышқылдары, темір мен кейбір дәрумендер жеткіліксіз түседі, себебі өсімдіктерде бұл заттар аз болады. Сондықтан қатаң түрде емес, арасында жануар текті тағамдарды қосу үйлесімді болып табылады. Емдік ашығу: Бұл қағиданың негізінде арнайы уақытта толық ашығу жатыр, ашығу уақыты әр түрлі, 1 күннен бірнеше аптаға созылуы мүмкін. Бұл қағиданы қолдаған ең арзан ем деп сипаттаған Гиппократ және Ибн Сина болатын. Емдік ашығудың басты әсері – дозалық стресс, ол барлық жүйелердің белсенділігіне, соның ішінде зат алмасу үрдісінің жылдамдайына әкеледі. Нәтижесінде ағзадан « шлактар» шығып, ағзаның « жасаруы» жүреді. Қазіргі уақытта емдік ашығу кәріліктің алдын алу, өмірді ұзарту мен жасару үшін қолданылыды. Сонымен қатар емдік ашығу жүрек – қан тамыр, асқазан – ішек жолдары аурулары және аллергиялық ауруларды емдеу үшін қолданылыды. Емнің ауырлығына аштық сезімі мен әлсіздік жатады.