Алма қабығының пайдасы — Дастарқан — Bilim
АҚШ-ның Айова университетінен Др. Б. Адамстың жетекшілігімен жасалған зерттеу нәтижесінде, алма қабығындағы урсолик қышқылының майларды еріту және бұлшық еттерді нығайту ерекшелігінің арықтауға көмекші болатыны анықталды.
Тышқандарға жасалған тәжірибелерде алманың бұлшық етті 15% арттыратыны және денедегі майлардың жартысынан көбін азайтқандығы анықталды. Урсолик қышқылдың тышқандарда бұлшық ет тығыздығын арттырғанымен, жалпы дене салмағын арттырмағандығы да анықталды. Осы себепті алма арықтау үшін жақсы жеміс болмақ.
Алманың пайдалары осымен бітпейді. Жүйелі түрде алма жеу қан шекерін, холестеринді және зиянды май қышқылдарының деңгейін азайтады. Др. Адамс алманың әсіресе уақыт өте келе бұлшық еттері азайған қарттар үшін пайдалы екенін, яғни атрофия деп аталатын бұл аурудың «ауру кезде немесе кәрілікте» қатты әсер ететінін және оның емі жоқ екенін атап өтті. Атрофия ауруына кедергі бола алатын элементтердің алманың қабығында мол болатындығы мәлімденді.
Оқуға кеңес береміз:
Әлеуметтік желілерде бөлісіңіз:
Дереккөз: Bilim All